Geluk zit in een klein boekje

Altijd fijn om post te krijgen uit Belgenland, maar vorige week zat er toch iets geweldigs in de bus. De oude collega’s van de jeugddienst (en gezondheidspromotie, ja ja Ben 😉 ) maakten een ABC boek voor onze kleine spruit, vol met gein van onze oude avonturen. Bedankt rakkers! Wanneer de kinderen allemaal groot zijn en we onze midlifecrisissen overleefd hebben dan gaan we weer op avontuur!

EN gezien ze dat duidelijk tijd en moeite heeft gekost, hebben ze maar meteen extra post bijgestoken voor het komende jaar. Zo kunnen we envelopjes openen voor Moka’s verjaardag, Suzu’s verjaardag en nog veel meer. En ook eentje voor… “nurfdag”? Ik heb geen flauw idee! Wie kan helpen?

En de pinnemuts? Onze lieve buurvrouw die graag breit maakte een kabouter van Moka. N. moest even nadenken wat een kabouter ook alweer was. Met mijn welbedoelde uitleg ging ze aan het googelen, en slaakte een kreet van verontwaardiging. “Onze Moka is zo geen lelijk ding!” Gelukkig volstond een snelle blik om het misverstand recht te zetten, en de brave Gimli uit Lord of the Rings op haar scherm te vervangen door een echte boskabouter.

 

Advertenties

5 responses to this post.

 1. Posted by Depaa nv on februari 4, 2016 at 8:16 pm

  Hé,ho, kaboutertjes.
  Ook fijn van je vroegere collega’s

  Beantwoorden

 2. Posted by mama on februari 9, 2016 at 10:25 am

  Het geeft me telkens een goed gevoel dat je goed omringd bent en dat de ‘thuisbasis’ nog regelmatig contact houdt.

  Beantwoorden

 3. Absoluut, kmag mijn twee handjes kussen

  Beantwoorden

 4. Posted by mama on februari 22, 2016 at 10:00 am

  Nurfen: er is recent een serie genaamd Bevergem op televisie vertoond maar in het West-Vlaams. (ondertiteling mogelijk) Heel goed onthaald, heel goede acteerprestaties van allemaal West-Vlamingen. Bij een spelletje onder 3 mannen wordt op een bepaald moment gezegd: ‘als je verliest moet je nurfen’. Maar ze laten nooit zien wat het is. Dus het is een hype geworden over een niet bestaand woord. Hopelijk volgt er nog een reeks.
  Zoals nu een tweede reeks van ‘Eigen Kweek’ gestart is met terug West-Vlaamse acteurs die nu proberen Nederlands te spreken en uit te spreken. Als je eens kan kijken op één.be het is de moeite met al hun ‘vertaald’ Engels…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: