La Flandre en Canada

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het is een zondag van bij ons, maar dan in Canada.

Wat bedoelt deze cryptograaf? De winkels in het centrum van de stad zijn toe. Fermé, geschlossen. Dat gebeurt hier zo weinig dat oude lieden verbouwereerd voor de ingang van de supermarkt staan. Eerlijk is eerlijk, ik ging er ook van uit dat op z’n minst de supermarkt open zou zijn, maar ik liet mijn verbazing/teleurstelling minder zien dan de rest. Hoop ik 😉

Ik mis dat. Gesloten winkels. Toegegeven, vaak is het handig dat bijne elke winkel hier elke dag open is, en tot ver na de kantooruren. Maar het is gezond om af en toe eens beperkt te worden in je keuzes. Heerlijk. Niks is open, behalve 1 koffietent. Dus zet ik me op het terras (bij 4 graden hou je dat maar tien minuten vol), nip aan mijn koffietje en fiets lekker naar huis.  En daar is een blik in de ijskast genoeg om te weten dat we eigenlijk meer dan genoeg in huis hadden.

De “vakantie” zit er bijna op. Wat is er ondertussen waargemaakt van al die fijne voornemens? Best wat!

 • hoofdprioriteit: veel slapen en luieren. Check!
 • yoghurt maken. Check! Lekker smullen nu 🙂 En het proberen vol te houden wanneer we weer gaan werken.
 • als bonusje: de kastanjes zijn zo goedkoop dat is besluit een Japans seizoensdessertje te maken: kuri yokan. Een stevige gelei met dus kastanjes erin. Bof ik even dat ik Duits geleerd heb op school: hoewel er 101 websites melding maken van kuri yokan is er maar eentje die ook een recept geeft. Een Duitse fanaat publiceert een hoop Japanse dessert-recepten, en ik gniffel. Vielen Dank, herr Lehrer und frau Lehrerin!
 • Veel gesnoeid in de tuin.
 • Al twee keer “mijn” park geïnspecteerd. Benieuwd of ik op mijn laatste ronde nog resterende feestvierders resten van feestvierders vind.
 • Veel muziek gespeeld, en mijn lieve vrouw de beginselen van tablatuur bijgebracht. Hoe kwader ze beweert dat ze er niets van snapt, hoe beter ze wordt in het instant lezen / spelen.
 • En jawel, ook Japans geleerd en een module voor online school afgewerkt.
 • Lekker gegeten met kerst en van oud naar nieuw bij de buren. We ontdekken het plezier van hun traditie om op klokslag 12 buiten met potten en pannen zoveel mogelijk kabaal te maken.
 • Een poging gewaagd om een dure theepot te herstellen. N had hem laten vallen toen ik in België was. Ik deed mijn best haar te doen geloven dat hij eigenlijk helemaal niet zo duur was, maar uiteindelijk komt ze het toch te weten. De poging tot lijmen loopt op een sisser af. De brokken gaan in de vuilbak, en ik besluit nooit  meer zo veel geld aan een theepot uit te geven. De zeldzame brokken tussen N en mij daarentegen zijn gelukkig veel makkelijker te lijmen. 🙂

Oh enne..

De tatami vloer is geleverd! De eigenaar van een tatami-atelier in Burnaby komt op een maandag met zijn echtgenote alles leveren en installeren. Een klein uurtje later peren ze alweer richting ferry en kunnen wij voortaan onze vrije uren slijten zoals het hoort: op een lekker warme en zachte vloer. Van alwaar uw dienaar dit stukje afwerkt en de wereld in zendt.

Advertenties

2 responses to this post.

 1. Posted by Depaa on januari 3, 2015 at 1:25 pm

  Tatami, waarvoor dient het eigenlijk? Dat moet je eens in geuren en kleuren uitleggen? Tot nu dacht ik dat het enkel een mat was voor gevechtssporten. Enfin, vroeg of laat komen we zelf kijken!

  Beantwoorden

 2. Wel in het kort…. Het zijn dikke, stevige matten van rijststo met een sterke toplaag. Je kan er op zitten, lezen, eten, slapen, spelen, huiswerk maken …. 🙂
  De variant voor gevechtssporten is nog veel steviger, maar niet comfortabel genoeg om op te slapen denk ik.

  Alleszins vééééél plezanter dan op een stoel zitten, zo ver van mekaar.
  Als je belooft volgende keer zonder morren je schoenen uit te doen dan kan je inderdaad bij het volgende bezoek het plezier ervan ontdekken 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: