De juiste keuze

Wanneer je verhuist naar een plek die over de oceaan ligt, dan heb je maar twee mogelijkheden: afscheid nemen van je spulletjes, of je als er als een maniak aan vastklampen. Je moet jezelf wel overtuigen dat “het beter is” om afscheid te nemen van dingen, maar het blijft toch iets onzekers.

Tot je van mensen berichten krijgt dat ze die versterker van jou, die microfoon van jou, dat handboek van jou, die set glazen van jou (etc etc) wel degelijk hebben kunnen gebruiken.

Ik ben geen anti-materialist. Sommige spullen zijn nodig om ons leven wat peper en zout te geven.

Maar dingen hebben een ziel (al is het maar omdat wij er een ziel aan geven), en ze willen gebruikt worden. Niet liggen te verpieteren in je kast.

Advertenties

2 responses to this post.

  1. En dan zijn er van die dingen, die we overdragen van vader op zoon, en zo oud zijn dat we ze gaan koesteren omdat we ons de trotse bezitter voelen van een verborgen schat. Fier op een erfstuk van onze voorouders die we nooit gekend hebben.

    Beantwoorden

  2. Zo heb ik van mijn vader nog een zwarte keukenschort met in witte letters “Playboy” hahahaha. Die draag ik met trots tijdens het koken! En die zal later naar mijn kinderen gaan 😀

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: