Salt Spring Island

We trekken een dagje naar Salt Spring Island, beetje Gabriola in’t groot. Pottebakkers, boekenwinkels en een berg. Meer heb je niet nodig voor een goed eiland.

Het hoofddorp, Ganghes, heeft genoeg karakter om het speciaal te maken, maar hoofdattractie is de rallyrit om Mount Maxwell op te geraken. Er is geen verharde weg, maar de toeristische dienst belooft ons een heerlijk zicht. Dus, gas open, ogen dicht en de berg opstuiven. Het zicht is inderdaad heerlijk, en ik ben blij dat we aan de voet van de berg een andere wagen voorbijstaken. Die kwam een kwartier na ons aan.

We gaan nog op zoek naar Salt Spring Seeds, een boerderij die enkel zaad verkoopt, maar allemaal biologisch geteelde soorten die je zelf kan blijven doorkweken (in tegenstelling tot de meeste zaden in de winkel, die planten en groenten geven die onvruchtbaar zijn. Zo moet je zaad blijven kopen. De snoodaards…). Ik had een tijdje geleden zaad gekocht van hier, dus ik wilde een bezoekje brengen. De man zelve is ver weg op zn veld aan het werken, en mijn wilde gezwaai interpreteert hij als een vriendelijke groet. Hij werkt onverstoorbaar verder. We werpen een blikje op zijn indrukwekkende collectie en snorren dan weer terug naar het dorp, waar we nog een optreden meepikken van een viool en mandola spelende aboriginal muzikant. Dan nog geitenkaas inslaan, en hop weer de ferry op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: