Realiteitszin 1 – Avontuur 0

Samen met Kayle wilde ik me wagen aan een lang avontuur. Te voet van Nanaimo naar Victoria. Officieel is er het Trans Canada pad, dat zoiets mogelijk had moeten maken. Maar wat er op de kaart staat is niet altijd wat je vindt.

Het begint mooi, langs de top van het Extension Ridge trekken we weg van Nanaimo, en ontdekken een soort neo-paganistisch schrijn, dat Super Mario en playmobil integreert in haar cultus. Een stukje door wildernis en heide (heide is hier erg zeldzaam), en de Nanaimorivier is de moeite waard. Daarna begint de ellende.

Het grote probleem heet ‘proposed’. Het volgende deel van het pad is ‘proposed’. Deze brug is ‘proposed’. Met andere woorden, er zijn mensen die ervan dromen dat het ooit realiteit wordt. Maar toch worden de kaarten overal verkocht alsof je het traject effectief kan overbruggen. Zelfs op de Trans Canada website zeggen ze nergens dat het eigenlijk ondoenbaar is.

Mochten we geen loodzware rugzakken bijgehad hebben, dan hadden we de rivier overgezwommen. Maar we zien het pad niet aan de andere kant, en het is koud genoeg om flink ziek te worden mochten de kleren nat worden. Dus we beginnen aan ‘het omwegje’.

Na veel scha en schande, en kilometer na kilometer langs saaie gravelwegen (bedoeld voor de houtkapindustrie) door gerooide stukken bos… Veel pret is daar niet aan. De ‘aanbevolen omwegen’ (om de gaten in het trajct op te vangen) sleuren ons 4 extra uren langs berg en dal tot onze tong onder de tenen hangt. Hoewel er verschillende stukken erg mooi waren, is de conclusie gemaakt. Het Trans Canada pad bestaat niet. De enige manier om ‘het’ te volgen is je te laten afzetten op punt A, en weer oppikken op punt B.

Ook kamperen blijkt ondoenbaar. Er is maar een camping langs het traject tussen Nanaimo en Ladysmith, maar wanneer we  4 uren later dan gepland. eindelijk op de top van een meedogenloze heuvel, eindelijk aan de ingang staan, is er van een camping niets te zien. We bellen de receptie op, en de eigenlijke camping blijkt nog eens vier kilometer verder te zijn.

We hebben er genoeg van, bellen de cavalerie en keren terug naar de realiteit. Thuis krijg ik gelukkig een dubbele regenboog te zien, als goedmakertje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: