Herfst is hier

Maar tot nu toe betekent dat nog altijd droog en zonnig weer, en Suzu heeft zijn meerdere gevonden in de grote ogen van de grijze kat van de overburen. Fijn te zien hoe onze brutale jongen opeens poeslief is.

Om de een of andere reden heb ik vandaag wat last van heimwee. Maar karma kan goed zijn, tijdens een rondje joggen passeer ik een wedstrijd veldrijden in Bowen Park, hoor ik iemand cornet oefenen en biedt een tuinier gratis appels aan. ’t Zijn de kleine dingen…

Is besef wel hoe moeilijk het moet zijn om hier te boeren op grote schaal: tussen november en mei regent het bijna voortdurend en is er zo weinig licht dat er niets groeit. Tussen augustus en oktober is het mooi weer, maar poederdroog. In feite zijn er maar 2 maanden ‘groeiseizoen’ dus. Voor je kleine tuin is dat geen probleem. maar een grote boerderij zou zich blauw betalen aan irrigatie. Ironisch, op dit natte eiland.

Advertenties

3 responses to this post.

 1. Posted by Depaaa on oktober 17, 2012 at 6:23 pm

  ’t zijn de kleine dingen, inderdaad. Waarschijnlijk zijn de kleuren ginder prachtig in de herfst.

  Beantwoorden

 2. De herfstkleuren zijn inderdaad de moeite waard. Hangt een beetje af van waar je bent. Maar zelfs langs de snelweg hier kan het zicht erg mooi zijn.

  Beantwoorden

 3. Posted by Jezus on november 6, 2012 at 6:23 pm

  Hoi broer, leuke posts alweer. En heel mooie foto’s, niet alleen van de landschapjes en dergelijke maar ook van jou en Naomi staan er heel knappe foto’s tussen. Jullie zien er blij en gezond uit; dat is toch het voornaamste denk ik. Hou jullie goed en tot weldra… xxx

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: