Larie en Apekool, deel 2

Het tweede recept met kool (kale) is helemaal anders dan de rijst met Lam. Daar viel de zurige smaak nogal op. Niet dat het stoorde.

Maar in dit tweede recept vallen alle smaken samen tot 1 ultieme njam: stoofpot met kool, spek, peterselie, squash (familie van pompoen) en pompoen (zat nog in de vriezer van Halloween). Naomi heeft sneller last van bewaarmiddelen dan ik, en ik moet op zoek naar spek zonder nitraten. Niet makkelijk te vinden, maar jongens, lekker 🙂

De stoofpot komt nog vaak op het menu 🙂 En nu maar uitzoeken of kool makkelijk groeit in dit klimaat.

Advertenties

2 responses to this post.

  1. Posted by lieve on maart 19, 2012 at 3:11 pm

    je kan het spek ook vervangen door ander varkensvlees dat je in kleine blokjes snijdt en gaart. Verder ziet het er smakelijk uit.
    mama

    Beantwoorden

  2. Dat zou idd werken, maar het spek is iets zoeter, wat goed contrasteert met de kool.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: